Rating:8

Choux offers light and surprising food and is a lovely place to be with friends or business relations. They serve only natural wines, vegetables are in the lead in the food.

Bij Choux is de keuze van de klant beperkt. Je mag kiezen tussen drie, vier, vijf of zeven gangen. Bij vijf of zeven gangen word je verrast, bij drie of vier kun je per gang kiezen uit twee gerechten. De prijzen zijn alleszins redelijk: van €36 voor drie gangen tot €60 voor zeven.
Bijpassende wijnen worden geserveerd voor €7 per glas door een sommelier, die precies weet waar hij het over heeft. Net als zijn collega’s is hij vriendelijk en voorkomend. Choux schenkt alleen maar natuurwijnen, soms ook nog biodynamisch, waar nauwelijks of niet wordt gespoten in de wijngaarden en geen of weinig sulfiet wordt toegevoegd bij de vinificatie. Je moet ervan houden: ze zijn soms heel fruitig – we roken gele pruimen en een klein rozijntje in de Sancerre – eentje hintte naar zuurkoolsap.

In de gerechten spelen groenten een grote rol, hoewel dood beest niet wordt gemeden. Het mooiste gerecht vond ik een bordje zilte schelpjes in hun vocht met dun geschaafde koolrabi, wat mierikswortel en bovenop een krokantje bestrooid met poeder van inktvisinkt. Heerlijke hapjes zeewater met frisse accenten. In het gerecht van kelp (zeewier) dat daarna kwam zorgden de rode biet en hazelnoot juist voor aardse tonen.

In het voorgerecht waagden gedroogde watermeloen en tomatillo een dansje. Tomatillo komt net als tomaat uit de nachtschadefamilie maar smaakt meer als een zurige bes. Het zoete van de meloen en het zurige van de bes werden bij elkaar gehouden door gezeefd vocht van tomaat, een pittig ijsje van jalapenopeper en wat bonenkruid. De zwarte rijst erbij zag er prachtig uit maar was te ruim geportioneerd. Het hoofdgerecht van kalf met palmkool en wat zwarte bes was adequaat.

Choux zit op de onderste verdieping van een knalrood pand net ten oosten van Amsterdam CS in een grote ruimte waar de tafeltjes vrij dicht bij elkaar staan. Op de eerste verdieping is een prettige ruimte voor private dining tot 40 personen.

www.choux.nl

1 Comment
  1. Mr WordPress 10 years ago

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2020 European Leadership Platform

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account